Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κίνηση ουσίας, εντυπωσιασμού ή και τα δύο;


http://www.corfupress.com

ΣΤΗΛΕΣ -
Μάνος Μεθυμάκης
Κείμενο: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 09:22

altΤο γεγονός της απόκτησης του Ιεροκλή Στολτίδη από τον ΑΟ Κέρκυρα σίγουρα ήταν μια κίνηση που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς πρόκειται τόσο για τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της κερκυραϊκής ομάδας, όσο κι επειδή μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι πριν 1-1.5 χρόνο αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.

Αυτό και μόνο, νομίζω ότι αρκεί για να κάνει κατανοητή και στον πιο αδαή την αξία του βορειοελλαδίτη μέσου και το πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει τους “κυανέρυθρους”.

Ωστόσο, υπάρχουν τρεις συνιστώσες οι οποίες θα κρίνουν αν τελικά αυτή η μετακίνηση είναι μια μεταγραφή που απλά προκάλεσε αίσθηση λόγω του ειδικού βάρους του ονόματος του Στολτίδη, ή αν τελικά θα μπορέσει να χαρίσει στους “Φαίακες” το κάτι παραπάνω που χρειάζονται για να πετύχουν καταρχήν το βασικό τους στόχο για αυτή την αγωνιστική περίοδο που θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου, δηλαδή την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.

α) Τραυματισμοί.
Αν ο Στολτίδης ήταν υγιής τη σαιζόν που ολοκληρώθηκε και δεν αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τραυματισμού, τότε είναι δεδομένο ότι ο 35χρονος άσος θα ήταν βασικός κι αναντικατάστατος και στο Ολυμπιακό της σαιζόν που ολοκληρώθηκε, ειδικά με το... χάλι που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” στη θέση που αγωνίζεται.
Ωστόσο, οι συχνοί τραυματισμοί δεν του το επέτρεψαν.

β) Προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία.
Ένα άλλο μεγάλο ερωτηματικό και ίσως το πιο μεγάλο αποτελεί η ηλικία του ποδοσφαιριστή Στολτίδη. Ο γεννηθείς το Φλεβάρη του 1975 μέσος βρίσκεται κοντά στο φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας και κανείς δε γνωρίζει αν οι δυνάμεις του θα μπορέσουν να τον στηρίξουν ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, ώστε να αποτελέσει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή των “κυανέρυθρων”.
Μην ξεχνάμε ότι σε τέτοιες ηλικίες, η διαφορά απόδοσης μέσα σε 1-2 σαιζόν μπορεί να πέσει κατακόρυφα.

γ) Δίψα για νέες διακρίσεις.
Ο Στολτίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκομίσει πολύ σημαντικές διακρίσεις κατά την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Αποτέλεσε τη “σημαία” του Ηρακλή για πολλές περιόδους, πήγε στα 28 του στον Ολυμπιακό και γεύτηκε αμέτρητους τίτλους, και τώρα λίγο πριν το τέλος της καριέρας του ήρθε στην Κέρκυρα.
Άραγε θα έχει την ίδια δίψα και όρεξη για ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που θα έχει τελείως διαφορετικούς στόχους από αυτούς που είχε συνηθίσει;

Απαντήσεις στα δύο πρώτα ερωτήματα είναι αρκετά δύσκολο να δωθούν.
Όσον αφορά το τρίτο, η μέχρι τώρα καριέρα του Στολτίδη έχει δείξει πως πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή παθιασμένο, εργατικό και γεννημένο νικητή, που δίνει το 100% των δυνατοτήτων του σε κάθε αγώνα, κάτι που στο στρατόπεδο των “Φαιάκων” ευελπιστούν να συνεχίσει και φορώντας “κυανέρυθρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου