Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Την παραίτησή του υπέβαλλε από Γραματέας της Περιφερειακης οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Σκληρός

http://www.ermisnews.g

Ειδήσεις -
Πολιτική
Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 13:43

Εν αναμονή των αποφάσεων που θα πάρει η επιτροπή αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις υποψηφιότητες βρίσκεται ο Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Σκληρός, ο οποίος όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση του Περιφερειάρχη. Ο κ. Σκληρός στα πλαίσια δηλώσεων που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ?Ε- ανέφερε πως στόχος του δεν είναι η θέση του Περιφερειάρχη, αλλά πιθανώς οποιαδήποτε άλλη θέση στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ρόλο που θα πρέπει να παίξουν τα κόμματα στις επικείμενες εκλογές.

Αναφορά όμως από τον ίδιο, έγινε και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Ζάκυνθο, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί προάγγελο μιας νέας πραγματικότητας που θα φέρει ο Καλλικράτης και η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. «Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ζάκυνθο, μετά από τόσους μήνες, αποτελεί μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για την Περιφέρεια και σηματοδοτεί μια αλλαγή στην νοοτροπία αλλά και την διοίκηση της αιρετής περιφέρειας» σημείωσε.

Αναφορικά με τις διαδικασίες που αφορούν τις υποψηφιότητες, ο κ. Σκληρός σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, αφού αυτές αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης στην Αθήνα ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν οι ανακοινώσεις. «Στις διεργασίες, αν κάποιος δε λειτουργεί εστιθελικά και αρχηγικά, είναι προφανές ότι ο διάλογος καθυστερεί κάποιες αποφάσεις» σχολίασε ο κ. Σκληρός. Αναφορικά με τη δική του υποψηφιότητα, διευκρίνισε πως σε σχέση με την κομματική του ιδιότητα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και χωρίς κανένα νεφέλωμα. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως εδώ και ενάμιση μήνα, έχει υποβάλει στο ΠΑΣΟΚ την παραίτησή του από την περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, ενώ όταν συνεδριάζουν οι αρμόδιες επιτροπές στα κεντρικά, ο ίδιος δεν τις παρακολουθεί.

«Εγώ δεν είπα ότι θέλω να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Κατέθεσα ευθαρσώς την αίτησή μου για τη θέση αυτή, χωρίς να αφήσω κανέναν κολλητό μου, φίλο μου, ή δικό μου άνθρωπο να το πράξει για μένα. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου και κατέθεσα υποψηφιότητα στο κόμμα που υπηρετώ πάνω από 35 χρόνια!

Στόχος μου είναι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο και αν κριθώ ως επικεφαλής, τότε αναλαμβάνω την ευθύνη μου! Δεν έχω πει πως θέλω να είμαι επικεφαλής, αντίθετα θέλω να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πιστεύω ότι είναι πρόκληση για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά!» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως αυτοσκοπός δεν είναι η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη. Σχολιάζοντας τα όσα κατά καιρούς έχουν επισημανθεί και δημόσια αναφορικά με τον τόπο καταγωγής του νέου Περιφερειάρχη και κατά πόσο αυτός θα πρέπει να είναι από την Κέρκυρα, ή κάποιο άλλο νησί, ο κ. Σκληρός σχολίασε: «Ισχυρές προσωπικότητες βγάζουν όλα τα νησιά.

Βεβαίως για να ισορροπήσουμε και να ισοφαρίσουμε κάποια πράγματα και κυρίως το ότι η πλειοψηφία του περιφερειακό συμβουλίου θα είναι από την Κέρκυρα, εκφράζω την ευχή ο Περιφερειάρχης να μην είναι Κερκυραίος! Αυτό γιατί υπάρχει χρόνια ένας ηγεμονισμός από την Κέρκυρα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι το αρνούνται» Αναφερόμενος στο ρόλο των κομμάτων, υπογράμμισε πως έχει πλήρη διαφωνία με όσους εξαγγέλλουν παράκαμψη των κομμάτων τα οποία έχουν χάσει το έρεισμα τους στην κοινωνία. «Οι δημοκρατίες στηρίζονται στα κόμματα και πρέπει ευθαρσώς να υπερασπιστούμε τους κομματικούς μας μηχανισμούς, που πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά και να κάνουν τον αυτοέλεγχο τους κάθε φορά. Στο κόμμα που ανήκω έχει γίνει αυτοέλεγχος και αυτοκριτική και τα κεφάλια έχουν μπει μέσα για αρκετά χρόνια!

Εγώ δε θα είμαι αυτός που θα απαξιώσω την εικόνα των κομμάτων. Το αντίθετο μάλιστα. Η απαξίωση της λειτουργίας των κομμάτων, εφόσον δεχόμαστε ότι τα κόμματα είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας, αποτελεί λάθος! Τα κόμματα θα είναι κυψέλες που θα παράγουν πολιτική. Παράλληλα όμως, ενδεχομένως να παράγουν και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.

Μιλώ για αυτούς που κατά καιρούς, εκμεταλλεύονται το κόμμα ή σφετερίζονται την εμπιστοσύνη του αρχηγού. Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση και να ξαναβρούμε το ρυθμό μας» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως είναι λάθος οι ?Έλληνες να απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου