Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αναστολή διαδικασιών μέχρι το Σεπτέμβρη!

http://www.imerazante.gr/

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20 Ιουλίου 2010
Συντάκτης: Ντιάνα Χαϊκάλη
Θεματική κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίγο η κρίση, λίγο οι ζέστες, λίγο τα μπάνια, λίγο η αντίδραση του κόσμου που δε θέλει να βλέπει και να ακούει για πολιτική και πολιτικούς, ανάγκασαν τα μεγάλα κόμματα να αναβάλουν την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών για τις καλένδες του Σεπτεμβρίου.
Έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, κατέβασαν τα ρολά σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής των εκλεκτών τους, οπότε θα έχουμε νεότερα μετά τον Αύγουστο, εκτός βέβαια από τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, όπως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε αυτές όπου έχει επιτευχθεί συναίνεση και οι υποψήφιοι είναι λίγοι και έτσι έχουν αποσοβηθεί οι όποιες συγκρούσεις.

Η πρασινομάτα μάγισσα
Σε ό,τι αφορά την Περιφέρειά μας, αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα του Κυριακάτικου «Βέτο», σύμφωνα με το οποίο η Βουλευτής Κερκύρας Άντζελα Γκερέκου έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για το αξίωμα του Περιφερειάρχη και ότι δε θα αργήσει να πει το «ναι».
Ωστόσο, εγχώριες πληροφορίες αναφέρουν η πρασινομάτα μάγισσα, όπως την αναφέρει η εφημερίδα, δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, να είναι υποψήφια Περιφερειάρχης, αφενός, γιατί η πρώτη θητεία των νέων αιρετών είναι τριάμισι χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 και, αφετέρου, διότι δεν επιθυμεί να λάβει τη θέση της στη Βουλή ο Γιώργος Καλούδης.
Εντωμεταξύ, οι περιπέτειες του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου με την Εφορία δεν έχουν τελειώσει και πολλοί διατείνονται ότι το ζεύγος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, οπότε θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη για την κ. Γκερέκου η διεκδίκηση της Περιφέρειας μετά από αυτό το σκάνδαλο.

Το ΠΑΣΟΚ και οι δεκατέσσερις υποψήφιοι
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε στάση αναμονής σχετικά με τις υποψηφιότητες και το ίδιο πράττει και η Νέα Δημοκρατία, μη ορίζοντας υποψηφίους στην Περιφέρειά μας.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα κίνημα, το οποίο πρεσβεύει ότι το χρίσμα των κομμάτων στην παρούσα φάση είναι άχρηστο, λόγω της αποδοκιμασίας της κοινωνίας και ότι θα έχουν καλύτερη τύχη οι συνδυασμοί που θα είναι αυτοδιοικητικοί, υπό την έννοια ότι θα στηρίζονται από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και πολιτικές ομάδες, άποψη την οποία στηρίζει ο Μάκης Φόρτες, πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου, καθώς και οι Γιάννης Αγαλιανός και Γιάννης Κοπανάς από το νησί μας.
Βέβαια, εδώ οι υποψήφιοι είναι πολλοί, ιδιαίτερα για το Δήμο Ζακυνθίων και, όπως είναι φυσικό, όπου υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, το κόμμα αποφεύγει την άμεση επιλογή, προσπαθώντας να αποφύγει τις συγκρούσεις με αυτούς που θα μείνουν απ’ έξω από το «χορό». Και δεν είναι ένας, αλλά δέκα, χωρίς να συμπεριλάβουμε και το ενδιαφέρον του Συνδυασμού «Συνεργασία – Νέα Δημοτική Πορεία», με επικεφαλής το Στάθη Μπετίνη, ο οποίος δηλώνει «παρών» στις πολιτικές διεργασίες.
Εάν προσθέσουμε δε και τους πέντε υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, μας κάνουν σύνολο δεκαπέντε άτομα, τα οποία θέλουν να διαχειριστούν τις τύχες μας. Από αυτούς θα επιλεγούν μόνο δύο. Ευχόμαστε να είναι οι καλύτεροι και να βοηθήσουν τον τόπο να πάει ένα βήμα μπροστά. Ίδωμεν.

Από λέων της Νομαρχίας τώρα και της Περιφέρειας;
Ως γνωστόν, ο Νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν ενδιαφέρεται για το Δήμο Ζακυνθίων και ότι θα έβλεπε θετικά τη διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νησιών, ως επικεφαλής του Συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας ή το βουλευτικό αξίωμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε στο ίντερνετ και αθηναϊκές εφημερίδες ότι η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στην επιλογή του κ. Γάσπαρου για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειάς μας, κατόπιν παρέμβασης του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συνδέεται με μακρόχρονη φιλία με το Νομάρχη Ζακύνθου. Φυσικά, από τη φιλία μέχρι την υποψηφιότητα ο δρόμος είναι μακρύς και με πολλά εμπόδια, τα οποία πρέπει να ξεπεράσει ο κ. Γάσπαρος, αφού θα πρέπει να ανταγωνιστεί τον Βουλευτή Κέρκυρας Σπύρο Σπύρου, ο οποίος έχει αρχίσει, ήδη, τις περιοδείες στα νησιά, προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρειά μας.

Πανέτοιμοι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Τα μόνα κόμματα που έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους και έχουν επιλέξει τους υποψηφίους τους είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Κορφιάτης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου διεκδικούν το αξίωμα του Αντιπεριφεριάρχη και του Δημάρχου Ζακυνθίων, αντίστοιχα, και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Κασσιμάτης και ο Σταύρος Κοντονής, ενώ η κίνηση του Φώτη Κουβέλη δηλώνει ότι είναι ανοικτή σε κάθε συνεργασία.
Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση στην Περιφέρεια και τα κόμματα είναι λίγο μπερδεμένη και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα περιμένουμε αρκετές εβδομάδες για να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα αγωνιστούν για τη «σωτηρία» μας.
Πάντως, καλό είναι να θυμούνται ότι ο λαός απηύδησε από τα χαΐρια τους και δε σηκώνει άλλη κοροϊδία. Για το λόγο αυτό καλό είναι να ξαναβρεθεί το μέτρο που έχουμε χάσει από κάθε έκφανση της ζωής μας, γιατί η δυσπιστία και η απογοήτευση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και θα είναι ακόμα πιο κραυγαλέα στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου